Design

Solheim Design har designet en rekke interiørartikler i flere sjangere. Bli med på en liten rundreise blant noen av våre produkter.

Transit Stolprogram – 40 år og to generasjoner

Så tidlig som i 1979 innledet Georg Eknes Industrier AS og Elsa og Nordahl Solheim et samarbeid om seter for kollektivtrafikk kalt TRANSIT.  De ble godt mottatt og det ble raskt utviklet en rekke forskjellige modeller og varianter.  Du finner dem på hurtiggående båter, ferger, skip og på tog – i inn- og utland.  Samarbeidet med Georg Eknes Industrier om Transit videreføres i dag av Solheim Designere AS og serien er under kontinuerlig utvikling.

Eksempler på nyere modeller er Transit Mirage, Transit Comfort og TY 3000+ og.  Under ”Designdagen 1991 ble Transit Jetset 3500 tildelt Norsk Designråds ”Merke for God Design”.  Dette var andre gang TRANSIT stolprogram ble tildelt denne prisen.  Juryen sier i sin uttalelse:

”Stolsystemet tilbyr meget god sittekomfort for et variert bruksområde.  Solid utførelse i en enkel konstruksjon som sammenklappet er lite plasskrevende.  Nøkternt og dempet formspråk med god helhetsvirkning.”

Transit Mirage TM1 ble vist som prototyp på utstillingen ”Form 2000 – Designernes høstutstilling” i regi av Norsk Form i år 2000.

Miljø

Kontruksjonsmaterialet i Transit stolprogram er aluminium.  Stolene er satt sammen av elementer og kan demonteres for gjenvinning.  Formstøpt skum på aluminiumsramme i sete og rygg har levetid 20 år eller mer.  Trekket kan tas av og renses – eller skiftes når det er slitt.  Skum på rammene kan fjernes og innlegget brukes på nytt.

Karma og Tress

Stabelstolen Tress er et designsamarbeid mellom Kristian Solheim og møbeldesigner Cajus Mæhlum, lansert i 1990.  Den ble først produsert hos Pedro Møbler, senere Hov+Dokka.  Tenkt utført i stuket tre, men i produksjon ble dette erstattet av laminert bøk.

Karma – et designsamarbeid mellom Kristian Solheim og siv.ark. MNAL Dag Kristian Bjerck.  Den ble utviklet i 1998 og produsert av Vad AS.

Kengu og Pirate

Kengu ble første gang vist på Scandinavian Furniture Fair i København i 1967 og produsent var O.P. Rykken & Co.  Selv om Pirate var tegnet samtidig med Kengu, ble denne ikke realisert før i 1973.  Da stilte Rykken med prototyper av modellen både i stål og laminert tre på møbelmessen på Sjølyst i Oslo.

Begge modellene har en fjærende konstruksjon.  Inspirasjonen var setet på en slåmaskin, montert på en stålfjær, som Nordahl Solheim hadde sittet på som barn.  Pirate ble utvalgt til utstillingen NORWEGIAN ICONS i 2013, vist i Oslo, Tokyo og New York.

Kontakt oss

Solheim Designere AS
Øvre Korskirkesmauet 2B,
5018 Bergen

E-post: kristian@solheimdesign.no

Telefon:
Elsa: +47 926 89 629
Kristian: +47 928 89 388

Tjenester

kontaktoss

Kontakt oss

Har du spørsmål angående våre produkter, send oss en melding via vårt kontaktskjema, så kommer vi tilbake til deg.